Rotary Club TW-Hageland schenkt rolstoelfiets aan Groenhoef

Tuesday, 3 July 2018

Ook rolstoelgebruikers kunnen nu dankzij Rotary Tielt-Winge Hageland genieten van het prachtige Hagelandse landschap!

Een droom die uitkomt voor de zorggebruikers en personeelsleden van dienstencentrum Groenhoef te Scherpenheuvel! In het centrum wonen 19 mensen die een zware handicap hebben opgelopen door een ongeval, beroerte of ziekte, daarnaast komen er nog een 6tal mensen in dagopvang. 

Op 3 juli werd hen de lang verwachte rolstoelfiets overhandigd door de Rotary Club Tielt-Winge Hageland.

Deze fiets laat de zorggebruikers, die door hun zware fysieke handicap vaak weinig mogelijkheden hebben om de wijdere omgeving te verkennen, toe dezelfde ervaringen te hebben als elke burger. Het genieten van buitenlucht, het verbreden van hun horizon, het doen van een activiteit die vroeger zo normaal was, draagt voor elk van onze zorggebruikers bij tot hun fysiek welzijn, hun zelfwaardgevoel en hun kwaliteit van leven.

Het is dankzij de inspanningen van rotary club Tielt-Winge Hageland en de steun van het NVSG dat deze droom uitkomt, zij deden een enorme inspanning om de hoge kostprijs (6.200€) van deze elektrische rolstoelfiets bij elkaar te krijgen. Het is trouwens niet de eerste keer dat Groenhoef zo’n enorme steun krijgt van deze club, zij mochten ook al een aangepaste rolstoelbus en een gras- en bosmaaier van hen in ontvangst nemen. Een club met een warm hart voor een plaatselijk initiatief!

Rotary Tielt-Winge Hageland is een club van gedreven mensen die zeer uiteenlopende activiteiten op poten zetten. Zo organiseren ze jaarlijks een culinair feest waarbij steevast een 400-tal mensen komen smullen van allerhande lekkers, steeds in een wisselend culinair thema. Ook hebben ze jaarlijks een grote gezellige en verwarmde tent op de Kerstmarkt van Scherpenheuvel. Hun meest recente fundraiser betrof een heuse luxueuze Vespa-trip doorheen het prachtige Hageland. Bij elk van deze activiteiten dienen ze steeds hetzelfde doel nl. ‘Service above self’ ...