Mamadepot start sterk in leegstaande kleuterschool

Monday, 26 November 2018

Onder zeer grote belangstelling is het Mamadepot geopend in het vroegere kleuterschooltje in Meensel. Duizenden kinderspullen liggen er te wachten op ouders en toekomstige ouders die het niet zo breed hebben.

Toen het kleuterschooltje in de Binkomstraat in 2016 de deuren moest sluiten bij gebrek aan kleutertjes, dacht Bernadette Craeninckx, voorzitster van KVLV, en de bestuursleden meteen aan de oprichting van een mama­depot of mamacafé. Dat is een soort kringwinkel met alleen tweedehandse spulletjes voor baby’s en kinderen. 

Werkbezoek

Een aantal leden bracht samen met diaken Luc Claeys een bezoek aan een gelijkaardig initiatief in Veltem. Nadien werd er contact gelegd met de vereniging parochiale werken van de Diestse deken Vanmeerbergen en zijn medewerkers, die instaan voor het beheer van de schoolgebouwen. Voor het sociale project werd er een stuurgroep samengesteld met onder anderen ook Bernadette Craeninckx en Els Degreef, maatschappelijk werkster van het OCMW van Tielt-Winge. 

Frans Cockx, leerkracht in de sociale hogeschool in Heverlee, gaf vier studenten de kans om zich te engageren voor het project.

Benefiet

Bernadette Craeninckx Voorzitster KVLV “We zijn de donateurs en de medewerkers bijzonder dankbaar voor hun steun” 

Het Mamadepot werkt samen met het plaatselijke OCMW. 

Tijdens de opening dankte Bernadette Crae­ninckx de talrijke sponsors die het project mogelijk maakten. “We zijn de donateurs en de medewerkers bijzonder dankbaar voor hun steun”, zei ze. Zo bezorgden sponsors onder meer rekken en overgordijnen, en het dekenaat stelt de lokalen ter beschikking. Ook de Koning Boudewijnstichting en Rotary TW-Hageland steunen het project. Daarenboven ontving het Mamadepot een cheque na een benefiet. 

Gezellige babbel

De lokalen van het Mama­depot ogen fris en de rekken liggen overvol met kinderspullen die de mensen schonken. Er zijn zowel luiers als buggy's en allerhande kledingstukken. Ouders of toekomstige ouders die het niet zo breed hebben, kunnen er tegen een miniprijs allerlei baby- en kleuterspullen kopen. 
Goederen afhalen en brengen kan elke eerste maandag van de maand van 18 tot 20 uur en elke derde woensdag van de maand van 14 tot 18 uur. Dan kun je er ook terecht voor een gezellige babbel bij een kop koffie.